Profil decorativ pentru perete Fini
Profil Fini
Profil de perete decorativ Fini – un detaliu elegant, cu un design curat și subtil, care adaugă o notă clasică oricărei încăperi. Cu o formă ușor curbată și linii fine, profilul Fini este conceput pentru a adăuga un sentiment de netezime și armonie pereților, creând în același timp accente elegante. Este potrivit pentru interioare contemporane și clasice în care detaliile contează.
Măsurând 1,4 cm lățime și 2,2 cm înălțime, Fine oferă o prezență delicată care creează un aspect complet și echilibrat al interiorului. Lungimea de 200 cm permite o instalare ușoară și rapidă, iar profilul este ideal pentru o varietate de decorațiuni – de la încadrarea pereților la crearea de panouri spectaculoase.
Fabricat din polistiren durabil și rezistent la șocuri, acest profil este impermeabil și potrivit pentru încăperi umede, cum ar fi băi și bucătării. „Fini ” poate fi vopsită cu latex lavabil sau altă vopsea pe bază de apă, permițându-ți să o personalizezi în funcție de paleta de culori a spațiului tău.
Instalarea Fini este rapidă și convenabilă – adezivul de montare necesar asigură un atașament stabil, iar cu ajutorul unui șablon de tăiere unghiulară, se poate obține o potrivire perfectă și un finisaj curat.
Datorită caracterului ecologic, siguranței și non-toxicității sale, profilul decorativ Fine este potrivit pentru orice cameră, inclusiv camere și dormitoare pentru copii. Transformă-ți pereții cu ușurință și oferă casei tale un aspect sofisticat cu profilul decorativ Fine – o alegere elegantă pentru fiecare stil!
Instrucțiuni de instalare
Atunci când se taie plinte/cornișe, se utilizează 3 moduri de tăiere.
Acestea depind de aspectul camerei .
Mai jos este un exemplu de amenajare a camerei. Pentru cele 3 tipuri diferite de foarfece care sunt reprezentate prin literele A, B și C.
A. Tăiere de finisare.
B. Tăiere unghiulară internă.
C. Tăiați pentru unghiul exterior.
Instrumentele necesare:
Elimină selecția
Ruletă
Tăietor/tăietor de zinc de birou
Adeziv de montaj
Material de etanșare acrilic
Etapa 1. Măsurare
Cantitatea de plinte/cornișe necesară trebuie măsurată mai întâi. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurăm circumferința camerei în care vor fi amplasate și să scoatem locurile în care nu vor fi instalate.
În acest exemplu, circumferința este de 14,50 m.
Este bine să adăugați 10 % pentru deșeuri/deșeuri.
14,5 m + 10 % = 15,95 m = 16 m (rotund la cel mai apropiat contor)
Etapa 2 : Selectați un punct de plecare
Pentru a începe dimensionarea, selectați un punct de plecare. Cel mai bine este să începi acolo unde pervazul se sprijină pe un perete sau pe un cadru de ușă. Acest lucru se datorează faptului că este necesară doar tăierea unei muchii pătrate. În exemplul de mai jos, cel mai bine este să începeți de pe ambele părți ale cadrului ușii (locația A).
Apoi va trebui să măsurați cât timp ar trebui să fie pervazul/cornisa de la cadrul ușii, în exemplul de mai jos acesta este de 2 m.
După măsurarea lungimii, puteți tăia marginea pătrată la ambele capete (partea cadrului ușii și partea peretelui).
Folosind un ferăstrău și o cutie conică, începeți să tăiați plintele/cornișele.
Plinta/cornișa are margini pătrate și se potrivește între cadrul ușii și perete. Următorul lucru de făcut este să uniți o altă bucată de plintă/cornișă cu plinta/cornișa anterioară, în locul B. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați instrucțiunile pentru metoda de tăiere a unghiului interior (locația B) în pasul următor.
Etapa 3: Modelarea unghiului interior
Diagrama de mai jos B se referă la unghiurile interioare. Fiecare colț B trebuie să aibă o bucată de prag chiar lângă colțul în care se întâlnesc pereții. Acest prag va rămâne permanent aici, așa cum se arată în diagrama de mai jos.
Acum trebuie să tăiați următoarea piesă de-a lungul laturii adiacente.
În diagrama de mai jos, puteți vedea că această parte a pervazului este acum la 90 de grade față de cealaltă parte. În practică, veți observa că profilul din partea superioară a plăcii nu trece în mod corespunzător în celălalt prag. Pentru a face ca profilul să arate corect, trebuie să modelezi (sau să tai) capătul uneia dintre aceste plinte, astfel încât să se potrivească cu cealaltă plintă. Pentru a forma marginea acestui prag, utilizați un fierăstrău.
Toate colțurile interioare necesită îmbinare în acest fel. Va trebui să tăiați plinte/cornișe pentru a se potrivi cu lungimea peretelui, apoi efectuați o metodă de tăiere pentru un unghi interior prezentat mai jos.
Pasul 4: Modelarea unui colț exterior
În diagrama de mai jos C ,sunt prezentate unghiurile exterioare. Colțurile exterioare sunt conectate printr-un unghi de 45 de grade pe fiecare plintă/cornișă, formând un unghi drept la îmbinare.
Etapa 5: Fixarea plintelor/cornișelor pe perete.
Fixarea pe pereții din gips-carton se face prin montarea adezivului. Dacă vă fixați pe cărămidă/ipsos,chit puteți folosi lipici sau un pistol de unghii.
Etapa 6: Umplerea îmbinărilor
Odată ce ați fixat pervazul/cornișa pe pereți, este posibil să vedeți goluri între pervaz și perete.
Vă recomandăm să completați aceste goluri cu un material de etanșare din silicon.
No Related Posts